Sari la conținut


Asigurare zilnica serviciul de rent a car

Asigurare zilnica serviciul de rent a car, deoarece poate nu stiati ca serviciul de inchirieri masini fara garantie, se gaseste foarte rar in ultimul timp in sectorul de rent a car global? Nu vom vorbi despre acest subiect, dar vom deslusi si acest mister in articolul ce urmeaza. Vom aduce de aceasta data in discutie, modulul de inchirieri masini fara garantie, asigurarea zilnica totala si cum se aplica aceasta.

Ea functioneaza pe baza unei sume de bani platita catre firma de rent. Asigurarea zilnica totala se plateste pe ziua de inchiriere si are capacitatea de a inlocui sistemul bazat pe depozit, in serviciul clasic de inchirieri auto.

Pe piata de inchirieri auto sunt doua sisteme de rent a car fara garantie. Primul dintre ele este serviciul de inchirieri masini fara garantie, iar al doi-lea este cel cu depozit partial. In cazul celui fara garantie, depozitul auto se anuleaza in totalitate. Aici, intra in functiune asigurarea zilnica totala. Pentru al doilea pachet, situatia este diferita.


In acel context, vom discuta despre asigurarea partiala si garantia partiala. Aici, va fi folosit doar o parte din depozitul propriu-zis. Pachetul de inchirieri auto cu depozit partial va avea o abordare diferita. Deasemeni, agentiile de rent a car ce practica acest pachet de inchiriere sunt destul de putine.

Despre acest serviciu, vom discuta intr-un articol viitor, deoarece necesita o abordare mai amanuntita. Asadar, deocamdata sa ne intoarcem la subiectul pentru care ne-am adunat de aceasta data.

Fara garantie si asigurarea zilnica totala

Serviciul de inchirieri auto bazat pe asigurarea zilnica totala a revolutionat piata de rent a car. Ca sa intelegeti mai bine despre cum a aparut acest serviciu, vom face o mica istorie. Totodata, veti afla de ce serviciul de inchirieri masini fara garantie este extrem de rar in acest sector.

Aparitie card de credit – cel care a dat startul asigurarii zilnice totale

O data cu introducerea cardului de credit in domeniul de rent a car, plata cash a fost redusa catre zero. Din ce in ce mai multe agentii imbratisat ideea de plata cu cardul de credit, pentru ca era mult mai usor de gestionat. Deasemeni, garanția era mult mai ușor de blocat prin aceasta metoda.


Astfel, plata Cash a fost eliminata de cele mai multe firme de rent. Indiferent de situație, unele dintre companii au ințeles ca nu toate persoanele vor dispune de un asemenea card. Deasemeni, nu toți clientii isi permit sa le fie blocata pe cardul de credit o suma mai mare de câteva sute de euro.

De aceea, cardul de credit și garanția auto nu putea sa funcționeze pentru toti clienții. A fost creata pentru aceasta categorie de clienți, opțiunea de asigurare totala zilnica. Cu toate acestea, nu toate agentiile de rent pun la dispozitia clienților ambele pachete de inchiriere.

Foarte multe companii de inchirieri auto resping ideea de asigurare zilnica

Multe birouri din acest domeniu de activitate, considera ca sistemul de inchiriere prin asigurare zilnica nu este o soluție utila pentru un astfel de sector. Ele sunt de parere, ca aceste actiuni nu au un control clar asupra clientului și a masinii inchiriate.

Noi suntem de acord cu parerile lor, numai ca aceasta problema va putea fi solutionata printr-o singura forma: selectionarea clientelei de rent a car.

Trebuie sa intelegem ca sunt anumite situatii, în care clientul nu dispune de un card de credit. In aceasta situatie, va fi disponibil un singur pachet de inchirieri auto: serviciul de rent prin asigurare zilnica.

In prezent, serviciul de inchirieri auto fara garantie este aproape indisponibil in afara tarii. Pentru cazul Romaniei, situatia este mult mai favorabila clientului. Cu toate acestea, chiar si in cazul companiilor de rent din tara noastra care practica modulul de asigurare zilnica, suntem constienti ca numarul lor nu este foarte mare. Indiferent de situatie, sa vedem totusi ce este asigurarea zilnica totala in serviciul de inchirieri auto si cum se practica acest pachet?

Asigurare zilnica serviciul de rent a car

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, asigurarea zilnica totala inlocuieste pe deplin garantia auto. Astfel, pentru un serviciu de rent a car aplicat la masina Dacia Logan in orasele Bucuresti si Otopeni, majoritatea agentiilor de rent practica o garantie cuprinsa intre 400 de si 600 de euro. Prin asigurarea zilnica, depozitul auto va fi eliminat in totalitate. Astfel, suma de 400 de euro va fi inlocuita cu o suma modica ce se plateste pe ziua de rent.

Valoarea asigurarii zilnice totale se stabilește pe baza mai multor criterii. Primul și cel mai important în stabilirea tarifului pentru asigurarea zilnica este valoarea autoturismului inchiriat. În randurile ce urmeaza, vom discuta despre cum se stabilește tariful asigurarii zilnice totale.

Cum se stabileste valoarea asigurarii zilnice totale?

In primul rand, agentia de rent a car ce pune la dispozitie aceste pachete, va fi prima care va lua decizia in privinta pretului. Dar, pentru ca suntem intr-o piata libera, unde fiecare agent economic depinde concurenta, tariful pentru asigurarea zilnica se va incadra totusi, intr-un anumit interval. Asadar, unul dintre cei mai importanti factori care va da startul stabilirii pretului de RCA zilnic este valoarea autovehiculului inchiriat.

Dupa cum ati si observat, garantia auto este diferita in functie de valoarea masinii inchiriate. Acelasi lucru se aplica si in cazul asigurarii zilnice totale. Astfel, pentru un serviciu de rent a car aplicat asupra masinii Dacia Logan, pretul asigurarii zilnice va fi cu mult mai mic fata de un Mercedes GLK.

Daca in cazul autovehiculului Dacia Logan, pretul asigurarii zilnice este cuprins intre 12 si 20 de euro pe ziua de inchiriere,… Referitor la Mercedes GLK, aceasta va putea ajunge pana la 50 de euro pe zi.

Un alt criteriu in stabilirea tarifului de asigurare zilnica este perioada de inchiriere

Ceea ce nu am mentionat despre asigurarea zilnica de rent a car, este ca tariful acesteia se stabileste si pe baza perioadei de inchiriere. Spre exemplu: Daca este sa luam acelasi autovehicul ( Dacia Logan ), tariful destinat asigurarii zilnice va fi mai mic o data ce numarul de zile de rent va creste. Scaderea pretului la RCA-ul zilnic este direct proportional, cu cresterea numarului de zile inchiriate.

Astfel, pentru un numar de 20 de zile, tariful asigurarii zilnice va ajunge la un interval de 7 – 12 euro pe zi.

Cand devine util pachetul de rent a car cu asigurare zilnica?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus, fiecare pachet de rent a car are propria sa aplicabilitate. Deasemeni, el functioneaza cel mai bine doar in functie de anumiti parametri. Conform testelor realizate de compania Rent-4U, s-a constatat ca serviciul de inchirieri fara garantie devine 100% util, atunci cand perioadele de rent nu depasesc 5 zile.

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest subiect, puteti intra aici. Ati vazut de aceasta data ce inseamna asigurarea zilnica totala in sectorul de inchirieri auto si cum se aplica acest element.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui articol!
Asigurare Zilnica Serviciul De Rent A Car
Detii o firma sau ai un site si doresti sa le faci cat mai cunoscute?
Adauga articol si bucura-te de o promovare gratuita in Blog PlusAnunt!

Home
Articole
Adauga
Promovare
Timp Liber