Sari la conținut


Cativa consumatori de energie din casa ta

Cativa consumatori de energie din casa ta, mai ales ca intr-o locuinta obisnuita, exista numerosi consumatori de energie electrica care contribuie la consumul total de electricitate. Astazi, energia este mult mai mult decat o cheltuiala lunara, practic este un factor important pentru oricare.

Pentru a ne salva portofelele, este esential sa abordam risipa de energie, iar acest articol din blog afiseaza cativa consumatori de energie din casa si recomanda cum putem folosi energia mai inteligent pentru a economisi bani. Identificarea si gestionarea eficienta a acestor consumatori de energie poate duce la economii semnificative la factura de energie electrica.

Cativa consumatori de energie din casa ta

Becurile vechi (incandescente)
Primii consumatori de energie care trebuie mentionati, sunt becurile. Becurile vechi sunt consumatoare de energie notorii. Inlocuindu-le cu becuri LED, se poate economisi o cantitate semnificativa de energie (si bani!).


Frigider si congelator
Frigiderele si congelatoarele (mai vechi) consuma mult mai multa energie electrica decat modelele moderne, economice. Trebuie luat in considerare o actualizare pentru a se reduce costurile cu energie.

Dispozitive in modul standby
Dispozitivele aflate in standby inca consuma energie. Acestea trebuie oprite cand nu sunt utilizate, sau se poate utiliza o priza multipla cu un intrerupator.

Ferestre (si usi) prost izolate
Pierderea de caldura prin ferestre si usi prost izolate este o problema majora. Investitia intr-o izolare buna poate ajuta la cheltuieli mai mici pentru incalzire si racire.

Incalzire electrica
Sistemele traditionale de incalzire electrica, precum resouri sau radiatoare, consuma multa energie si, prin urmare, sunt printre cei mai mari consumatoare de energie din casa. Trecerea la o centrala de caldura, poate fi o optiune mai eficienta.


Boilere si alte incalzitoare de apa
Incalzirea apei necesita multa energie. Un boiler trebuie setat la o temperatura moderata si lua in considerare un model mai economic.

Incarcatoare
Incarcatoarele nu trebuie lasate in priza atunci cand nu sunt utilizate. Ele inca atrag putere. Acest lucru se aplica atat pentru incarcatoarele pentru telefon, cat si pentru laptop.

Aer conditionat
Aparatele de aer conditionat invechite sunt adesea ineficiente. Luarea in considerare a trecerii la un model eficient din punct de vedere energetic poate economisi mult.

Pereti neizolati
Izolarea ineficienta a peretilor si a acoperisurilor poate duce la costuri mari de incalzire si racire. Investitia intr-o izolare mai buna ajuta la mentinerea unei temperaturi stabile.

Aparate electrice mari
Ultimele din aceasta lista de consumatoare de energie majore sunt aparatele electrice mari. Masinile de spalat, masinile de spalat vase, cuptoarele si televizoarele mari, pot consuma multa energie. Este recomandat folosiorea lor numai atunci cand este necesar si luat in considerare optiuni eficiente din punct de vedere energetic.

De final

Tratand inteligent cu acesti consumatori de energie din casa ta, poti economisi bani. Micile ajustari, cum ar fi alegerea electrocasnicelor eficiente din punct de vedere energetic si imbunatatirea izolatiei, pot face o mare diferenta.
Cativa Consumatori De Energie Din Casa Ta
Ramai conectat cu acest blog de articole, devino un urmaritor al paginii din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere si informare.

Home
Articole
Adauga
Promovare
Timp Liber