Sari la conținut


Cele mai bogate femei din lume in 2024

Cele mai bogate femei din lume in 2024 sunt recunoscute pentru ca, in ciuda faptului ca lumea bogatiei este predominant masculina, reusesc sa se descurce bine in clasamentul Forbes in prezent.

In anul 2024, cele mai bogate femei din lume continua sa fie o sursa de inspiratie pentru milioane de femei din intreaga lume. Cu averi impresionante si afaceri de succes, aceste femei demonstreaza ca nu exista limite in ceea ce priveste succesul financiar. Printre aceste femei se numara lideri din domenii precum tehnologia, comertul online, industria cosmetica si multe altele. Cu determinare, inteligenta si o viziune clara, aceste femei au reusit sa isi construiasca imperii financiare si sa se claseze printre cei mai bogati oameni din lume.

Cele mai bogate femei din lume in 2024

In versiunea din 2010 erau 91 de femei miliardare, paisprezece ani mai tarziu sunt deja 337. O crestere semnificativa. Cum obtin acele femei toti acesti bani? Este trist de spus, dar nu este la fel ca barbatii. Ei se bazeaza pe munca asidua, pe fundalul potrivit si uneori doar pe noroc pur. Aceasta lista consta in principal din mostenitori foarte bogati.


Abigail Johnson – 28,6 miliarde de dolari

In calitate de CEO al Fidelity Investments, Abigail Johnson a transformat industria serviciilor financiare prin concentrarea ei pe serviciul pentru clienti, inovatie si tehnologie. Sub conducerea ei, Fidelity s-a transformat intr-unul dintre cei mai mari administratori de active din lume, cu un accent puternic pe monedele digitale si tehnologiile blockchain.

Savitri Jindal – 29,4 miliarde de dolari

In calitate de matriarha a grupului Jindal, un conglomerat indian activ in otel, energie, ciment si infrastructura, Savitri Jindal reprezinta o figura inspiratoare a liderului feminin intr-o industrie dominata de barbati.

Dupa moartea sotului ei, ea a preluat conducerea companiei si a condus-o la noi culmi. Sub supravegherea ei, Grupul Jindal nu numai ca s-a extins, ci si-a angajat si sustenabilitatea si responsabilitatea sociala.

Rafaela Aponte-Diamant – 30 miliarde dolari

Rafaela Aponte-Diamant, co-fondatoare si forta motrice cheie din spatele MSC (Mediterranean Shipping Company), este cunoscuta pentru contributia ei impresionanta la industria mondiala de transport maritim. Impreuna cu sotul ei, a construit MSC dintr-o singura nava in 1970 intr-unul dintre cele mai mari transportatoare de containere din lume.


Viziunea si conducerea ei nu numai ca au determinat expansiunea companiei, dar au contribuit si in mod semnificativ la modernizarea si eficienta industriei de transport maritim. Dincolo de succesele sale in afaceri, Aponte-Diamant este activa si in proiecte filantropice, in special cele care vizeaza imbunatatirea vietii si conditiilor de munca ale marinarilor.

Gina Rinehart – 30,2 miliarde de dolari

Cand tatal lui Rinehart a murit, ea a mostenit 75 de milioane de dolari si un pachet majoritar de 76,6% in compania miniera a tatalui din Australia. Multi s-ar retrage atunci, dar nu si Gina. S-a dovedit a fi o femeie de afaceri mai mult decat excelenta. Ea a extins semnificativ compania miniera si a investit si in alte domenii precum agricultura si mass-media. De asemenea, a avut noroc ca mineritul s-a descurcat foarte bine din 2000 incolo. Rinehart este acum una dintre cele mai bogate femei din lume.

Miriam Adelson – 33,8 milioane de dolari

Fiind vaduva magnatului de cazinou Sheldon Adelson, Miriam Adelson si-a folosit influenta pentru a construi pe baza mostenirii de afaceri si filantropica a sotului ei. Implicarea ei in cercetarea medicala si sprijinirea diferitelor proiecte culturale si educationale reflecta angajamentul ei de a promova sanatatea, stiinta si educatia la nivel mondial.

MacKenzie Scott – 34,5 miliarde de dolari

MacKenzie, 48 de ani, s-a casatorit cu Jeff Bezos (acum cel mai bogat om din lume) in 1993, cand au lucrat impreuna la un fond speculativ. Ea a fost unul dintre primii angajati la amazon.com si a fost intotdeauna implicata in organizatie. Cei doi au decis sa divorteze in 2018 si in 2019 s-a stabilit ca aceasta a primit 4% din actiunile Amazon, in valoare de 35,6 miliarde de dolari!

La fel ca multi alti miliardari, ea a semnat „Giving Pledge” al lui Bill Gates, ceea ce inseamna ca va dona cat mai mult din averea ei unor organizatii de caritate. Un adevarat filantrop. Acum cativa ani era mult mai sus pe lista, asa ca si aceasta femeie bogata se tine de cuvant.

Jacqueline Mars – 39,8 miliarde de dolari

Pentru multe dintre femeile de pe aceasta lista, puteti spune dupa numele lor de familie cum au devenit bogate. Companie Marte a fost fondata de Frank C. Mars, bunicul lui Jacqueline. Vanzarea de bomboane s-a dovedit a fi o afacere de aur. Actiunile au ramas in mare parte in familie. Dupa tatal Forrest Mars, Jacqueline este in prezent norocoasa care gestioneaza enorma avere a familiei.

Julia Koch – 60,1 miliarde de dolari

David si Charles Koch au fost de ani de zile in topul celor mai bogati 10 oameni din lume. Si-au construit capitalul cu compania lor Koch Industries, o multinationala activa in sectorul petrolului, chimica, comert si investitii. In 2019, David Koch a murit, iar Julia si copiii ei au primit 42% din actiunile companiei.

Alice Walton – 64,8 miliarde de dolari

Alice Walton este a 17-a cea mai bogata persoana din lume, cu o avere neta estimata la 44,4 miliarde de dolari. Toata aceasta bogatie provine de la unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din lume: Walmart. Ea detine actiuni Walmart in valoare de unsprezece miliarde. Fratii ei conduc compania, Alice prefera sa lucreze in arta. Este o mare iubitoare de arta care a cumparat multe colectii de arta. Ea este, de asemenea, activa politic. Ea doneaza cu generozitate partidului republican.

Françoise Bettencourt Meyers – 99,5 miliarde de dolari

Povestea francezei Francoise Bettencourt Meyers ar putea fi usor transformata intr-un film. De la moartea mamei sale, in septembrie 2017, ea este cea mai bogata femeie din lume. Mostenitoarea companiei L`Oreal. Francoise s-a casatorit cu Jean-Pierre Meyers, nepotul unui rabin ucis in timpul razboiului. Ea a decis sa-si creasca copiii evrei. Si in timp ce bunicul ei a fost judecat dupa razboi pentru colaborare cu nemtii. Ea isi petrece timpul in principal scriind comentarii biblice si promovand cooperarea dintre crestini si evrei.

Charlene de Carvalho-Heineken – 17 miliarde de dolari

A deveni miliardar pur si simplu prin nastere. I s-a intamplat celei mai bogate femei olandeze Charlene Heineken. Tatal ei a fost Freddy Heineken, barbatul din spatele brandului de bere faimos in intreaga lume. Cand a murit in 2002, Charlene a primit trei miliarde de dolari drept mostenire. Ea detine, de asemenea, 25% din toate actiunile Heineken si este si director al companiei. Este imposibil de spus daca se datoreaza abilitatii sale fantastice pentru afaceri sau pur si simplu faptului ca berea este consumata in intreaga lume. Faptul este ca mostenirea ei s-a inmultit acum la o suma astronomica.

Cele Mai Bogate Femei Din Lume In 2024

De final

Ramai conectat cu acest blog de articole, prin a deveni un urmaritor al paginii din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere si informare.

Etichete:
Home
Articole
Adauga
Promovare
Timp Liber