Cele mai remarcabile filme cu Nicole Kidman

1. Moulin Rouge! (2001)

Moulin Rouge!” este un musical energic și uimitor din punct de vedere vizual al regizorului Baz Luhrmann, în care Kidman joacă rolul Satine, curtezana vedetă a lui Moulin Rouge, care se îndrăgostește de un tânăr scriitor, interpretat de Ewan McGregor. Filmul este o extravaganță de muzică, dans și culoare, iar interpretarea lui Kidman este atât sfâșietoare, cât și încântătoare. Pentru acest rol, ea a primit prima nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță, cimentându-și statutul de una dintre cele mai importante actrițe din industria filmului.

2. The Hours (2002)

În „The Hours”, Kidman joacă rolul Virginia Woolf, pentru care a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Filmul spune povestea a trei femei din generații diferite ale căror vieți sunt oarecum legate de romanul lui Woolf „Mrs. Dalloway”. Transformarea lui Kidman în scriitoarea tulburată, cu un nas protetic, a fost lăudată pe scară largă pentru profunzimea și sensibilitatea ei în a descrie luptele lui Woolf cu depresia și creativitatea.


3. The Others (2001)

„The Others” este un thriller înfricoșător în care Kidman o joacă pe Grace Stewart, o mamă care își protejează cei doi copii sensibili într-o casă veche și întunecată, care poate fi bântuită. Acest film, scris și regizat de Alejandro Amenábar, este cunoscut pentru atmosfera sa opresivă și pentru răsturnările surprinzătoare ale intrigii. Performanța lui Kidman ca o mamă protectoare și totuși suspicioasă adaugă foarte mult la tensiunea și misterul filmului.

4. To Die For (1995)

În „To Die For”, Kidman o interpretează pe Suzanne Stone, o meteorologică ambițioasă la un post de televiziune local din New Hampshire, care va face orice pentru a deveni celebră, chiar dacă asta înseamnă să comită crimă. Regizat de Gus Van Sant și scris de Buck Henry, această comedie neagră îi oferă lui Kidman unul dintre cele mai memorabile și pline de umor întunecat roluri ale sale. Portretul ei a nemilos de ambițioase Suzanne Stone i-a adus multe laude și recunoaștere la Hollywood.

5. Bombshell (2019)

„Bombshell” se concentrează pe scandalul Fox News Roger Ailes și pe acuzațiile de hărțuire sexuală. Kidman o interpretează pe Gretchen Carlson, una dintre primele femei care l-a dat în judecată pe Ailes, jucând un rol crucial în demascarea abuzurilor de putere din cadrul companiei. Portretul lui Kidman despre Carlson este puternic și arată complexitatea luptei și curajul ei.

6. Eyes Wide Shut (1999)

„Eyes Wide Shut”, regizat de Stanley Kubrickeste o dramă cu încărcătură sexuală, care o joacă pe Kidman alături de soțul ei de atunci Tom Cruise. Cunoscut pentru conținutul său erotic și povestea complexă, filmul oferă o privire aprofundată asupra dinamicii conjugale și a obsesiilor sexuale.


7. Cold Mountain (2003)

Bazat pe cel mai bine vândut roman al lui Charles Frazier, „Cold Mountain” descrie povestea de dragoste dintre personajul lui Kidman, Ada Monroe, și personajul lui Jude Law, WP Inman. Performanța lui Kidman în acest film, în care personajul ei trebuie să supraviețuiască războiului civil în timp ce așteaptă întoarcerea persoanei dragi, este puternică și emoționantă.

8. Being the Ricardos (2021)

Cu „Being the Ricardos”, Kidman preia rolul provocator al lui Lucille Ball, nu numai ca vedeta emblematică TV, ci și ca personajul ei, Lucy Ricardo, din „I Love Lucy”. Kidman aprofundează în complexitatea personajului lui Ball, dând la viață atât vocea ei distinctă, cât și stilul ei fizic de comedie.

9. Boy Erased (2018)

În „Boy Erased”, Kidman joacă rolul mamei unui fiu gay care este trimis într-o tabără de conversie. Rolul ei de soție a unui pastor baptist și evoluția ei într-o mamă protectoare care luptă pentru fiul ei demonstrează profunzimea capacității lui Kidman de a portretiza personaje complexe cu nuanță și putere.

10. Rabbit Hole (2010)

 

„Rabbit Hole” o prezintă pe Kidman într-un rol care a condus la a treia ei nominalizare la premiul Oscar. Ea o joacă pe Becca Corbett, care se ocupă de moartea accidentală a fiului ei de patru ani. Kidman și partenerul ei de filmare, Aaron Eckhart, vizitează un grup de sprijin în căutarea ameliorării durerii lor, în timp ce personajul lui Kidman dezvoltă și o relație complexă cu tânărul șofer responsabil de moartea fiului lor.

Cele Mai Remarcabile Filme Cu Nicole Kidman
Ramai conectat cu acest site de articole, devino un urmaritor al paginii din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere.