Sari la conținut


Materialul potrivit pentru noua ta locuinta

Materialul potrivit pentru noua ta locuinta, atunci cand te pregatesti pentru constructia unei case, una dintre primele decizii pe care trebuie sa le iei este legata de materialele de constructie pe care le vei folosi. De regula, echipa de specialisti care realizeaza proiectul casei iti poate oferi recomandari cu privire la materialele potrivite.

In zilele noastre, materialele care se folosesc cel mai des pentru constructia unei case sunt: caramida, betonul, lemnul si otelul. In acest articol ne vom opri asupra caracteristicilor constructiilor de caramida si beton. Te invitam, asadar, sa descoperi care dintre ele ar reprezenta alegerea potrivita pentru viitoarea ta locuinta.

Constructiile din beton

Betonul este o combinatie de ciment (nisip, pietris) si apa. Compozitia rezultata din aceste elemente se toarna intr-o anumita forma, urmand ca apoi sa se intareasca si sa formeze pereti, trotuare s.a.m.d.


Avantajele betonului este faptul ca acesta este extrem de durabil si de puternic. Acest aspect il face ideal pentru fundatia casei, deoarece poate suporta greutatea intregii structuri.

Mai mult decat atat, este eficient din punct de vedere al variatiilor de temperatura. In comparatie cu lemnul, otelul sau caramida, realizarea constructiilor din beton necesita alte seturi de abilitati. Din acest motiv, trebuie sa te asiguri ca muncitorii care vor contribui la efectuarea lucrarilor sunt experimentati si pot realiza lucrarea cu succes.

Constructiile din caramida

Spre deosebire de constructiile din beton care sunt turnate intr-o structura unitara, zidaria presupune ridicare constructiilor folosind caramida si mortar. Inca din cele mai vechi timpuri, caramida face parte din topul celor mai rezistente materiale de constructii.

Constructiile din acest tip de material pot sa includa inclusiv „accesorii” din beton, piatra sau lemn. Spre exemplu, deasupra deschiderilor de la usi si ferestre se aseaza un buiandrug, pentru a ajuta la rezistenta structurii.


Materialul potrivit pentru noua ta locuinta

Zidaria ofera o protectie sporita impotriva incendiilor si este extrem de rezistenta din punct de vedere al umiditatii. Totodata, datorita materialelor, a folosirii unui buiandrug si nu numai, poti fi sigur ca locuinta ta va fi una extrem de sigura, chiar daca va avea mai multe nivele.

Atat caramida, cat si betonul reprezinta doua materiale durabile si potrivite pe care te poti baza pentru construirea casei tale. Retine insa ca pentru structurile de caramida vei avea nevoie de mortar, buiandrug si alte materiale necesare, ceea ce poate necesita o lucrare mai minutioasa decat in cazul betonului.

Totul incepe, bineinteles, cu alegerea echipei de constructori. Ei te vor putea ghida sa faci cea mai buna alegere pentru noua ta casa.

Materialul Potrivit Pentru Noua Ta Locuinta
Ramai conectat cu acest blog de articole, devino un urmaritor al paginii din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere si informare.

Home
Articole
Adauga
Promovare
Timp Liber