Sari la conținut


Semnificatia bradului de Craciun

Semnificatia bradului de Craciun, deoarece Craciunul are multe elemente decorative cu o semnificatie aparte. Unul dintre ele, prezentat de brazi artificiali de Craciun, este probabil cel mai simbolic factor al sezonului de Craciun, deoarece este prezent in majoritatea caselor. De fapt, scoaterea bradului si decorarea acestuia cu intreaga familie este una dintre activitatile care servesc pentru a incepe crearea atmosferei de Craciun in fiecare casa.

Decorarea unei case cu bradul de Craciun si ornamentele sale respective aduce culoare si excita atat adultii, cat si copiii. Dar ce inseamna cu adevarat acest brad? Amplasarea sa de Craciun are o istorie si un sens, precum si ornamentele pe care le poarta. Pentru a afla semnificatia bradului de Craciun, cand este pus si mai multe detalii despre el, in acest articol va spunem tot.

Semnificatia bradului de Craciun

Bradul de Craciun este considerat ca o adaptare a ceea ce este cunoscut sub numele de bradul universului sau al vietii, cunoscut si sub numele de Yggdrasil. Acest arbore al universului este tipic lumii mitologice nordice, in care a fost reprezentata viziunea asupra lumii a popoarelor situate in nordul Europei. Bradul artificial a fost folosit pentru celebrarea nasterii lui Frey, adica zeul Soarelui si al fertilitatii, la date apropiate de cele ale celebrarii actuale a Craciunului.


In timpul procesului evanghelist al secolului al VIII-lea in Germania, Sfantul Bonifaciu a taiat bradul universului pentru a pune capat adorarii zeilor pagani din perspectiva crestinismului.

Ca inlocuitor, el a pus un pin vesnic verde, simbolizand dragostea lui Dumnezeu. In plus, el a impodobit-o cu mere pentru a reprezenta pacatul originar si cu lumanari pentru a simboliza lumina lui Hristos. Odata cu trecerea timpului pana in prezent, merele au fost transformate in bile si lumanari in lumini, modeland bradul de Craciun actual.

Ce inseamna bradul de Craciun

Bradul de Craciun, in prezent, este unul dintre cele mai simbolice elemente decorative pentru a sarbatori Craciunul. Este decorat in mod traditional cu bile colorate, o stea, spuma, lumini, arcuri si ghirlande.


Acesti brazi de Craciun pot fi naturali (planta conifere, fie un pin sau un brad; de obicei al doilea) sau artificial, adica plastic sau fabricat din materiale sintetice care reusesc sa imite un brad natural autentic.

Este verde si ascutit in forma, simbolizand in acest fel viata si dragostea lui Dumnezeu. Luminile care servesc pentru a-l impodobi se refera la misterul Ajunului Craciunului, momentul nasterii lui Isus Hristos care aduce lumii o lumina de noua speranta. In plus, isi aminteste si de cel cunoscut sub numele de Bradul Paradisului. Din rodul acestui brad Adam si Eva au mancat, cazand in pacatul originar. Se refera, de asemenea, la Hristos, adica la Mesia.

Traditia de a pune la poalele bradului de Craciun cadouri pentru copii, aduse de Mos Craciun sau Sfantul Nicolae sau de magi, apare mai tarziu. Totusi, are o semnificatie crestina profunda pentru ca ne aminteste ca toate bunurile provin din acest brad.

Cand se pune bradul de Craciun

Traditia de a decora un brad de Craciun are loc pe 8 decembrie a fiecarui an. Aceasta data are o referinta crestina clara, asa cum se intampla cu restul obiceiurilor de Craciun.
Semnificatia Bradului De Craciun
Ramai conectat cu acest blog de articole, prin a deveni un urmaritor al paginii din Facebook si comenteaza articolele in pagina, dar, distribuie si prietenilor pentru o mai buna cunoastere si informare.

Home
Articole
Adauga
Promovare
Timp Liber