Sari la conținut

Inlocuire curea distributie Service Auto BratovoestiInlocuire curea distributie Service Auto Bratovoesti, acea operatiune esentiala de intretinere pentru masina ta, stiind ca o curea de distributie este o componenta vitala a motorului, care sincronizeaza miscarea pistonelor si a supapelor.

Din pacate, pe perioada functionarii, aceasta este expusa la frecare mare, care in timp, ii reduce eficienta. O curea de distributie exploatata excesiv, se poate rupe in situatii extreme. In astfel de situatii, efectele pot fi atat de grave, incat este necesara revizuirea intregului motor. In consecinta, inlocuirea curelei de distributie este finalizata prin efectuarea unei reparatii, ceea ce reduce bugetul cu multe mii de lei.

Sarcini ale curelei de distributie

Inainte de a scrie despre inlocuire, sa explicam pe scurt rolul si sarcinile curelei de distributie in motor. Trebuie mentionat ca aceasta componenta se ocupa de mai multe probleme, deoarece, pe langa transmiterea actionarii arborelui cotit la axa cu came, sarcina sa este de a sincroniza functionarea acestor parti independente, fiind o componenta a intregului sistem de distributie, alaturi de un intinzator si role de ghidare, care sunt absente in cazul unui lant de distributie.


Acesta nu este totul, deoarece la unele modele, cureaua de distributie este, de asemenea, responsabila pentru antrenarea multor pompe, precum o pompa de ulei, o pompa de injectie de inalta presiune si o pompa de apa. Pe langa toate acestea, daca ar fi sa indicam principala si cea mai importanta sarcina a curelei de distributie, ar fi acea de a avea grija de supape. Functia ei face ca acestea sa se inchida si sa se deschida. In acest fel, cilindrii se pot umple cu amestecul de combustibil si pot elibera gazele de esapament in sistemul de evacuare.

Evaluare stare curea de distribtie

Deja am stabilit ca o cureaua de distributie este o componenta consumabila, iar soferii care nu sunt familiarizati cu acest domeniu, se pot intreba acum cum sa evalueze starea curelei de distributie. Din pacate, nu este atat de usor, daca nu detin cunostintele si instrumentele adecvate, deoarece evaluarea starii acestui element este practic imposibila. Motivul pentru aceasta este locatia curelei, mai ales ca, la majoritatea masinilor, este ascunsa si acoperita.

De multe ori, va trebui demontat tot ceea ce blocheaza accesul la aceasta, inclusiv carcasa care acopera componentele. Doar dupa un timp, perioada in care se deblocheaza accesul, putem sa ajungem si sa evaluam daca va fi necesara inlocuirea curelei de distributie in sine (desi in astfel de cazuri, nu ar trebui sa ne limitam doar la asta).

Care sunt semnalele pe care nu trebuie sa le ignoram? Uzura curelei este indicata, printre altele, de fisuri in structura sa, intindere, suprafete abrazive ale rolelor, pierderi pe dintii curelei, joc excesiv pe cureaua in sine. In marea majoritate din cazuri, evaluarea profesionala a starii curelei (precum si accesul efectiv la aceasta) este departe de indemanarea unui sofer obisnuit, de acea merita sa se apeleze la ajutorul nostru, a celor de la Service Auto Rapid din comuna Bratovoesti, deoarece suntem profesionisti in astfel de cazuri si nu numai.


Inlocuire curea distributie Service Auto Bratovoesti

Pentru a se evita costurile inutile, asociate cu obtinerea accesului la cureaua de distributie in cadrul unui atelier auto, merita sa ai in vedere numarul de kilometri parcursi. Acest aspect poate varia in functie de o serie de factori, dar se presupune ca in majoritatea cazurilor, nu trebuie depasiti 120 000 de kilometri parcursi.

Asta nu inseamna ca, daca nu conducem mult, nu trebuie sa ne facem griji cu privire la inlocuirea curelei de distributie, deoarece aceasta distanta nu va fi parcursa nici in aproximativ zece ani. Total gresit! Timpul afecteaza durata de viata a acestei piese. Ca si frecventa de inlocuire, chiar daca nu luam in considerare numarul de kilometri parcursi, parametrii curelei de distributie scad dupa cinci ani.

Acest lucru nu inseamna, totusi, ca cei 120 000 de kilometri sunt limita pentru fiecare marca de masina. Exista modele de masini disponibile pe piata, la care producatorii recomanda inlocuirea dupa 200 000 de kilometri. Prin urmare, este foarte important sa existe cunostinte despre acest subiect, pe care le putem obtine fie din manualul de utilizare, fie din Internet.

Cu toate acestea, trebuie tinut cont de faptul ca recomandarile producatorilor nu sunt cifre fixe. Multe lucruri, inclusiv stilul de condus, afecteaza perioada sistemului de masurare a timpului. In consecinta, inlocuirea curelei, chiar inainte de a atinge 100 000 de kilometri nu ar fi o exagerare, in ciuda recomandarii producatorului de 120 000 de kilometri.

Asadar, cand se inlocuieste cureaua de distributie la o masina? Daca nu avem dovezi concrete, care sa confirme istoricul de service, nu ar trebui sa amanam inlocuirea intregului kit din sistem. Desi costurile pot parea mari la inceput, acest lucru permite evitarea unei reparatii mult mai complexa si mai costisitoare, atunci cand cureaua se rupe, sau nu exista informatii despre functionarea ei anterioara.

Cat costa inlocuirea curelei de distributie

Acesta este un aspect care ne pune in fata unei probleme semnificative cu privire la rezolvarea intregii activitati, mai ales ca se ia in vedere inlocuirea intregului kit, nu doar a curelei de distributie. In functie de model, cureaua de distributie a unei masini poate avea o structura si o complexitate diferite. La unele modele, timpul de a ajunge la mecanismul in sine este mai lung, din cauza inlaturarii „obstacolelor”, asa ca apar situatii in care mecanicul va adauga un serviciu suplimentar.

Nimic nu ne impiedica sa inlocuim doar cureaua de distributie in sine, dar nu este recomandat, pentru ca putem inlocui toate elementele asociate acestui mecanism dintr-o singura activitate. Cu toate acestea, daca se solicita doar inlocuirea curelei, vom reduce efectiv costul intregii manopere. Totusi, trebuie retinut ca preturile vor fi mult mai mici, decat reparatia sau revizia intregului motor deteriorat, daca o curea de distributie se rupe la un motor in functionare.

Ce se inlocuieste impreuna cu cureaua de distributie

Intotdeauna merita extinderea domeniului de aplicare a inlocuirii, deoarece sincronizarea necesita dezasamblarea mai multor elemente. In primul rand, in ideea ca se doreste doar inlocuirea curelei in sine, este ceva gresit. Multe alte componente influenteaza functionarea acestui element, inclusiv pompa de apa, iar o pompa defecta poate provoca deteriorari grave ale sistemului. Deci, ce ar trebui inlocuit in afara de curea?

Preferabil, intregul kitul de distributie, care include cureaua de distributie, intinzatorul, rolele de ghidare si pompa de apa. Este posibil sa se cumpere seturi complete, care includ toate componentele necesare pentru un model specific. Inlocuirea si folosirea lor, a oricare este necesar, este o buna practica.

Distributie pe lant sau curea

Un lant de distributie sau o curea de distributie, pot fi utilizate pentru a transmite actiunile arborelui cotit. Totul depinde de motor: majoritatea masinilor au curea, dar multe modele, cum ar fi BMW, Mercedes, au lanturi. Cu toate acestea, trebuie remarcat ca un model care utilizeaza o curea, nu poate fi utilizat cu un lant, si invers. Dar, care este mai bun?

Ambele tipuri au beneficii si dezavantaje. Avand in vedere solutia mai populara, cureaua, are avantaje, cum ar fi ca este silentioasa si nu costa mult. Punctul forte al rivalului sau este fiabilitatea, deoarece motoarele cu acest tip de propulsie au o durata de viata de patru ori mai lunga decat concurenti sai. Atunci, care este motivul pentru care modelele cu lant nu sunt atat de raspandite?

In primul rand, zgomot. In timp, la modele care functioneaza pe acest principiu, lantul se intinde si sunt mult mai zgomotoase. In cazuri extreme, reglarea lor este inadecvata si lantul trebuie inlocuit, iar, desi este mult mai scump decat cureaua, in astfel de situatii va trebui inlocuit mai des. Cureaua de distributie este expusa frecarii si substantelor chimice (cum ar fi uleiul de motor si lichidul de racire), ceea ce-i scurteaza durata de viata. Cu toate acestea, este important de amintit ca solutiile cu lant sunt mai mereu in favoarea masinilor moderne. Acest lucru se datoreaza designului actualizat, care permite o functionare mai silentioasa si o durata de functionare chiar mai lunga.

De final

Inlocuirea curelei de distributie poate fi o operatiune complexa si pot aparea probleme daca nu este efectuata corect. Asa ca, indiferent de modelul de distributie de care dispune masina ta, Service Auto Rapid Bratovoesti, in apropiere de Craiova, iti poate garanta manopere realizate profesional, cu lucrari de durata si care sa multumesca. Tot ce trebuie facut, in situatia ca ai nevoie de astfel de activitati, este sa suni la numerele de telefon afisate si sa realizezi  o programare!

Numere telefon la care putem fi contactati:
0769 981 484
0740 751 318

Inlocuire curea distributie Service Auto Bratovoesti
Detii o firma sau ai un site si doresti sa le faci cat mai cunoscute?
Adauga anunt si bucura-te de o promovare gratuita in site-ul PlusAnunt!

Distribuie prietenilor

Acasa
Cauta
Vinde
Anunturi
Contact