Sari la conținut

Inlocuire placute frana Service Auto TaviandraInlocuire placute frana Service Auto Taviandra, cele mai importante componente al sistemului de franare, mai ales ca, atunci cand aceste componente functioneaza optim, vei conduce mai sigur. De asemenea, se pot include si discurile si lichidul de frana, precum si conductele de frana, rigide si flexibile. Functionarea eficienta a tuturor acestor elemente, se traduce prin siguranta la volan.

Trebuie stiut ca franele pe disc, sau cu tambur, sunt diferite, in functie de modul in care sunt structurate ai principiul de functionare. Cu toate acestea, exista frane hidraulice, mecanice, pneumatice si mixte, in functie de modul de actionare. Functionarea acestor sistemelor este identica, in ciuda diferentelor de structura. Toate rotile masinii care franeaza, trebuie sa functioneze liber.

Daca apar probleme de blocare, este necesara repararea, iar unitatea service auto Taviandra se ocupa si cu aceste rezolvari, mai ales ca functionarea corecta a placutelor de frana este esentiala pentru conducerea in siguranta. Inlocuirea placutelor de frana la un atelier profesionist ca al nostru, se va rezolva fara probleme.


Inlocuire placute frana Service Auto Taviandra

Principiul de functionare al sistemului de franare nu este atat de simplu pe cat ar parea. Atunci cand apesi frana, pompa pompeaza lichidul de frana sub presiune. Urmatorul pas este apasarea placutelor de frana pe disc, care se rotesc odata cu roata. Lichidul de frana pompeaza spre rotile din stanga si din dreapta, punand mai multa presiune pe puntea din fata a vehiculului. Forta de franare este distribuita intre axele individuale ale vehiculului, pe masura ce acesta incetineste.

Accidentele grave pot aparea din cauza lipsei de eficienta a sistemului de franare in orice etapa, deoarece masina nu va raspunde corect sau deloc, la apasarea pedalei de frana. Placutele si uneori discurile de frana, sunt inlocuite frecvent. Suna, realizeaza o programare si vino imediat la atelierul nostru de reparatii auto, daca observi probleme cu sistemul de franare. Inlocuire placute de frana este un serviciu care se executa rapid si cu o garantie a calitatii.

Cat costa inlocuirea placutelor de frana

Daca trebuie sa inlocuiți componente ale sistemului de franare, merita sa afli cat te costa. Desigur, este imposibil sa se determine un pret, atat timp cat nu se face o constatare. Cu toate acestea, poti afla o sumă aproximativa, apeland numerele de telefon din pagina de contact.

Ce mai trebuie stiut, este faptul ca, tipul placutelor de frana determină pretul. Vei cheltui mai mult pentru piesele originale, de o anumita marca, dar poti cauta si inlocuitori. Suma variaza de la 80 lei, la cateva sute. Costul manoperei poate influenta si el, de asemenea, daca etrierele de frana sunt in stare buna, va fi mai putin efort si nu vei suferi daune semnificative la portofel.


La Taviandra, va trebui sa se astepte aproximativ o ora pentru inlocuirea placutelor, daca mecanicul nu descopera alte probleme sau nereguli. Calitatea muncii din atelierul nostru si implicarea angajatilor, au un impact semnificativ asupra multor lucruri.

Cat de des ar trebui inlocuite placutele de frana

In general, inlocuim placute de frana la fiecare 30 – 50 de mii de kilometri. Conducerea dinamica scurteaza timpul de inlocuire la 10, pana la 20 de mii de kilometri. Pe langa cunostintele tehnice necesare, trebuie sa sti cum functioneaza si sistemul de franare in viata reala. Inlocuieste placutele de franare cu unele noi, daca auzi un sunet distinctiv. Ferodourile produc acest sunet, iar daca acestea nu mai exista, vei auzi un scartait de fier pe fier.

Daca nu esti familiarizat cu mecanica masinii, nu incerca sa ghicesti daca masina functioneaza in parametri. Salveaza numerele noastre de contact in agenda telefonului si suna-ne la nevoie, deoarece suntem profesionisti si ne asiguram intotdeauna ca vehiculul tau sa fie in siguranta.
– 0767 949 413
– 0769 981 484
– 0740 751 318

Inlocuire placute frana Service Auto Taviandra

Distribuie prietenilor

Acasa
Cauta
Vinde
Anunturi
Contact