Sari la conținut

Probleme ambreiaj si inlocuire in CraiovaProbleme ambreiaj si inlocuire in Craiova, mai ales ca, ambreiajul, ca orice componenta de la masina, se uzeaza mai devreme sau mai tarziu si trebuie inlocuit cu un element nou. Inlocuirea ambreiajului este o sarcina care necesita timp si fiind o sarcina dificila, ar trebui efectuata de un mecanic auto experimentat, asa cum suntem noi, cei de la Taviandra. In functie de modelul de masina, costul service-ului si pretul pieselor de schimb pot varia. Multi soferi se intreaba cum arata inlocuirea ambreiajului intr-o masina si care sunt simptomele tipice ale unui ambreiaj uzat.

Probleme ambreiaj si inlocuire in Craiova

Inainte de a explica cum sa inlocuiesti ambreiajul la masina, merita mentionat ceea ce poate indica uzura acestuia. Ambreiajul este supus sarcinilor grele, este cel care permite sa schimbi treptele in timp ce conduci si sa opresti masina fara a opri motorul. Ca sa recunosti simptomele caracteristice ale unui ambreiaj uzat, acestea includ:

accelerare slaba a masinii;
– miros neplacut de ars, perceptibil in habitaclu (indica de obicei uzura ambreiajului);
– slabirea raspunsului la accelerare rapida si pornire rapida de pe loc;
zgomot provenit din zona cutiei de viteze;
– scuturarea excesiva a schimbatorului de viteze;
– dificultate la trecerea in prima de viteza si in marsarier;


Fiecare dintre aceste simptome ar trebui sa te indeamna la o vizita rapida la atelierul auto pe care-l detinem, unde un mecanic auto va verifica starea ambreiajului si alte posibile defectiuni, facand diagnosticul corespunzator si, daca este necesar, vom inlocui elementul cu unul nou.

Inlocuire ambreiaj

Este dificil sa inlocuiesti de unul singur ambreiajul intr-o masina?
Unii soferi, dorind sa economiseasca cateva sute de lei din manopera, decid sa inlocuiasca ei insisi ambreiajul. Nu-ti recomandam sa iei aceasta hotarare, deoarece dezasamblarea cutiei de viteze, sau scoaterea motorului, este o sarcina cu adevarat dificila pe care o persoana fara experienta nu o va putea rezolva. De asemenea, ar trebui sa ai scule potrivite, cum ar fi un elevator, seturi de chei si imbusuri, etc.

Cat costa inlocuire ambreiaj

Pretul inlocuirii ambreiajului la masina, tip autoturism, este de cateva sute de lei (intre 600 si 900). In ce consta aceste costuri? Pretul inlocuirii ambreiajului este mai mare atunci cand este necesara demontarea subcadru, sau scoaterea motorului, pentru a ajunge la cutia de viteze (cu cat mecanicul trebuie sa scoata mai multe componente, cu atat unitatea service este mai consumatoare de timp si mai costisitoare.

Durata viata ambreiaj

Ambreiajul functioneaza de obicei impecabil pana cand conducem masina de la 100.000 km la 150.000 km, desi, daca parcurgem in principal distanțe mai mari, ambreiajul poate functiona fara probleme pana la 200.000 km, chiar si mai mult. Desigur, se intampla ca inlocuirea ambreiajului de la masina sa fie necesara dupa parcurgerea a zeci de mii de kilometri. De ce depinde procesul de operare al acestei piese? Ce afecteaza durata de viata a ambreiajului? Mai ales stilul nostru de condus. Cele mai frecvente greseli pe care le fac soferii si astfel accelereaza uzura ambreiajului la masina, sunt:


– eliberare ambreiaj foarte repede (ar trebui sa o facem incet, incet);
– apasand pedala de ambreiaj pana la podea;
– demarat cu scartaitul anvelopelor;
– pornind la turatii prea mari;
– conducand intr-un ambuteiaj cu pedala apasata mereu la jumate;

Folosind masina in mod corect, putem fi siguri ca uzura ambreiajului va fi scazuta si ne va servi fara probleme pentru o perioada foarte lungă de timp.

Cum sa ai grija de ambreiaj

Stilul de condus si, mai presus de toate, atentia asupra modului in care este actionat ambreiajul, ii poate prelungi durata de viata. Una dintre cauze, care poate parea banala, dar afecteaza functionarea ambreiajului, este pornirea masinii atunci cand frana de mana este actionata, total sau partial. De asemenea, pornirea brusca de pe loc se poate traduce prin probleme cu ambreiajul. Aceasta inseamna ca cel mai bine este sa demarezi cu o viteza mica si sa cresti treptat viteza.

Ambreiajul este folosit doar pentru schimbarea vitezelor, utilizarea lui în timpul mersului, cand cutia de viteze nu este actionata, duce la „arderea” acestuia. Multi soferi uita sa apese ambreiajul atunci cand schimba vitezele, mai ales ca apasarea sa partiala nu este favorabila starii ambreiajului si poate duce, de asemenea, la probleme cu cutia de viteze. Prin urmare, urmand cateva reguli simple si cu atentie, poti avea grija in mod corespunzator nu numai de ambreiaj, ci si de celelalte elemente ale sistemului de propulsie.

Concluzie

Inlocuirea ambreiajului este un serviciu popular in randul mecanicilor, dar nu merita sa o comanzi primei persoane la intamplare. Componentele mari, grele si scumpe trebuie demontate. Posibilele greseli si daune vor costa mult, asa ca experienaa conteaza aici. Asamblarea incorecta a unui nou ambreiaj, il poate distruge intr-un timp scurt si poate fi dificil sa obti un retur in garantie. Merita sa iei in considerare un service auto, asa cum este S.C. Taviandra din Craiova.

Daca nu ai gasit inca o unitate service auto care sa te intereseze, acceseaza numerele de telefon afisate si suna pentru o programare.


Program de lucru
Luni – Vineri: 9:00 – 18:00;
Sambata: 9:00 -15:00;
Duminica: INCHIS;

Numere telefon
0767 949 413
0740 292 919

Probleme ambreiaj si inlocuire in Craiova

Distribuie prietenilor

Acasa
Cauta
Vinde
Anunturi
Contact