Sari la conținut


Tarife referinta asigurari RCA, deoarece Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) care a publicat noile tarife de referinta pentru RCA care se vor aplica incepand cu luna septembrie a anului 2022. Noile tarife de referinta pentru asigurari de raspundere civila auto (RCA) sunt mai mari decat cele publicate in luna februarie a acestui an care erau luate in calcul de catre asiguratori la stabilirea preturilor.

Majorarea tarifelor de referinta va duce, foarte probabil, la o scumpirea asigurarilor RCA in urmatoarea perioada deoarece aceste tarife sunt luate in calcul de catre firme de asigurare la stabilirea preturilor care trebuie platite de asigurati pentru politele RCA.

Cel mai probabil nu vor fi scumpiri pentru toate categoriile de clienti, din experientele anterioare, chiar daca au crescut tarifele de referinta, exista totusi o categorie de clienti care va putea, in continuare, sa incheie RCA ieftin.


Este vorba despre clientii cu daunalitate redusa, respectiv acei clienti care au clasa de bonus-malus maxima (B8) sau aproape de maxim, preturile asigurarilor RCA pentru masinile acestora este posibil sa nu creasca.

Comparativ cu tarifele de referinta din luna februarie, se constata cresteri importante pentru toate categoriile de varsta si pentru toate intervalele de capacitate cilindrica. Lista cu noile tarife de referinta o puteti pe siteul ASF Romania.

Conform datelor publicate de ASF, cel mai mic tarif de referinta este pentru vehiculele cu capacitate cilindrica sub 1.200 cmc si varsta proprietarului cuprinsa in intervalul 51-60 ani. Tariful de referinta pentru acestia va fi de 860 lei cu aproape 100 de lei mai mare fata de tariful de referinta de pana acum, care era fixat la 762 lei.

Cele mai mari cresteri ale tarifului de referinta sunt pentru persoanele sub 31 de ani, tarifele pentru aceasta categorie de proprietari a crescut cu aproape 20% pentru toate categoriile intervalele de capacitate cilindrica.


Tarife referinta asigurari RCA

Tarifele de referinta sunt calculate de catre o firma independenta care are in vedere mai multi parametrii inclusiv categoria de vehicule din care face parte (autoturisme, autovehicule de transport, motociclete sau remorci auto), tipul asigurat (persoana fizica sau juridica), varsta asigurat, dar si de caracteristicile vehiculelor (capacitate cilindrica, masa maxima, numar de locuri etc.)

Pentru mai multe detalii exista numarul de telefon 0735 293 438
E
mail: contact@asignet.ro

Tarife referinta asigurari RCA

Distribuie prietenilor

Acasa
Cauta
Vinde
Anunturi
Contact